Koleginica Vesna i ja otvorile smo server na Diskordu posvećen prevodilaštvu.

Želimo da okupimo zajednicu prevodilaca i ubrzamo komunikaciju među njima. Nadamo se da ćete na ovoj platformi moći slobodno ćaskati o svemu što vas zanima, te da će ona doprineti strukovnom i poslovnom povezivanju. Takođe bismo volele da ovaj server postane mesto rađanja novih ideja koje možemo realizovati uživo.

Diskord je platforma za grupno i privatno ćaskanje. Sastoji iz servera kojima članovi dobijaju pristup putem pozivnice. Ćaskanje se obavlja na serveru Prevodioci, koji je podeljen na kategorije, a kategorije na kanale. Svi članovi imaju pristup svim kanalima, pa kanali i kategorije služe za bolje organizovanje konverzacije.

Postoje dva opšta kanala za grupnu komunikaciju: tekstualni i glasovni. U tekstualnom ćemo pisati o opštim stvarima i upoznavati se, a u glasovnom se mogu održavati sastanci.

Pored opštih kanala koji se nalaze na svakom serveru, na našem serveru se nalaze i tekstualni kanali razvrstani po kategorijama: prevodilaštvo (različite vrste prevođenja), tehnologija, poslovanje, Loclunch i edukacija. Možete kliknuti na bilo koju kategoriju odnosno kanal i postaviti pitanje ili samo započeti konverzaciju.

Na serveru Prevodioci nalazi se i glasovni kanal. Da biste ušli na njega, jednostavno kliknete na naziv kanala i vaša profilna fotografija će se pojaviti na kanalu. U tom trenutku dajete znak drugim članovima da ste raspoloženi za razgovor, pa vam se svako može pridružiti na isti način.

Na Diskordu možete slati i privatne poruke pojedinačnim članovima.

Ako želite da se pridružite serveru, kliknite ovde i unesite imejl adresu i lozinku.

Dobro došli!